O nama

ING-PRO, Izdavačko-grafičko društvo, osnovano je 1992. godine sa sedištem u Beogradu, u ulici Vele Nigrinove 16a. Društvo se bavi izdavanjem elektronskih i štampanih izdanja iz pravne i ekonomske oblasti i ona su namenjena svima onima kojima je u svakodnevnom radu neophodno poznavanje pravne i finansijske regulative, a zainteresovani su za jednostavan, efikasan i brz pristup dokumentima.

ING-PRO je prvi na našem tržištu, još 1996. godine, ponudio potpuno nov, praktičniji i jednostavniji način praćenja propisa – softver za elektronsko praćenje propisa – Paket propisa 1.0. Prateći svetske informatičko-tehnološke trendove, tim pravnika i softverskih inženjera dalje je unapređivao softver koji je do 2005. godine imao više verzija i kada ga je zamenila verzija – Paket propisa 5+. Taj softver predstavlja primer najsavremenije tehnologije u upravljanju dokumentima i znatno se izdvaja iz koncepta koji je do tada korišćen na našem tržištu.

Paralelno sa softverom Paket propisa 5+, od 2003. godine ING-PRO je na teritoriji Srbije i Crne Gore prvi kreirao bazu propisa, sudske prakse, pravnih mišljenja i ugovora na internetu – www.propisi.net.

Izdavačko društvo ING-PRO ima četrdesetak stalno zaposlenih i isto toliko saradnika, koji svojim radom doprinose unapređivanju svih izdanja, prateći potrebe i sugestije korisnika.

Društvo ING-PRO dobitnik je priznanja:

  • specijalna nagrada iz oblasti elektronskog izdavaštva, Jugoslovenski informatički savez (JISA)
  • Diskobolos za najbolje informatičko rešenje za Paket propisa 1.0,
  • Diskobolos za najuspešnije informatičko ostvarenje od uticaja na dalji razvoj naše zemlje (Jedinstveni informatički savez – JISA) – za Paket propisa 2.0.

ISO 9001:2008

ING-PRO d.o.o. od septembra 2010. godine stekao sertifikat ISO 9001:2008 Sistem menadžmenta kvalitetom koji dodeljuje Međunarodna organizacija za standardizaciju, priznata u svetu kao najveći autoritet za upravljanje kvalitetom.

Sistem menadžmenta kvalitetom omogućava efikasnije odvijanje procesa rada u svim fazama i stvara uslove za stalna poboljšanja. Politika kvaliteta daje smernice za ponašanje svih zaposlenih, ali predstavlja i osnov za dalju dogradnju i razvoj samog sistema upravljanja kvalitetom.

 

O IZDANJU POSLOVNI SAVETNIK

Elektronski časopis “Poslovni savetnik“ predstavlja izdanje, sa stručnim autorskim tekstovima iz oblasti poreza, računovodstva, budžetskog računovodstva, poslovnih finansija i zarada. Namenjen je, pre svega, finansijskim i računovodstvenim službama u javnom i privatnom sektoru, računovodstvenim agencijama i sl.

Najvažnije o rubrikama u časopisu:

ZARADE I DRUGA LIČNA PRIMANJA Aktuelni obračuni zarada, naknada zarada i drugih primanja zaposlenih iz radnog odnosa i drugih lica koja angažuju poslodavci po ugovorima van radnog odnosa. Objašnjavamo kako obračune tih primanja sa stanovišta Zakona o radu, tako i sa stanovišta primene poreskih propisa.

FINANSIJE I RAČUNOVODSTVO

Pratimo računovodstvene promene privrednih subjekata od otvaranja poslovnih knjiga na početku godine, preko aktuelnih promena u toku godine, do popisa i sastavljanja godišnjeg računa.

PORESKI PROPISI

Pratimo i objašnjavamo primenu svih poreskih propisa – PDV, akcize i poreski postupak, ali i primenu poreza i doprinosa na lična primanja zaposlenih i drugih lica, kao i poreske obaveze po osnovu pokretne i nepokretne imovine, kapitala i sl. Nećemo zaboraviti ni primenu propisa o izbegavanju međunarodnog dvostrukog oporezivanja.

BUDŽETSKO RAČUNOVODSTVO 

Mesečno pratimo poslovanje budžetskih korisnika i dajemo aktuelne obračune u knjigovodstvu po budžetskim propisima.

PLATE I DRUGA PRIMANJA ZAPOSLENIH KOD BUDŽETSKIH KORISNIKA

Paralelno sa zaradama dajemo i primere obračuna plata i drugih ličnih primanja zaposlenih i drugih lica kod budžetskih korisnika, uvažavajući specifičnosti obračuna u zdravstvu, prosveti ali i u jedinicama lokalne samouprave, posebno imajući u vidu predstojeću primenu zakonskih propisa o platama u javnom sektoru.

OSTALO:
– Novine u platnom prometu;
– Aktuelnosti u sprovođenju carinskih propisa;
– Tumačenja ministarstava;
– Aktuelni mesečni statistički podaci;
– Kalendar poreskih i drugih obaveza.

Štampana verzija časopis „POSLOVNI SAVETNIK“  izlazi  mesečno iz štampe na 100 strana. U toku godine izlazi 10 brojeva i 1 dvobroj.

Pretplatnici na štampano izdanje dobijaju mogućnost da pisano, putem mejla, dobiju odgovore na pitanja u vezi s temama koje časopis obrađuje.

Pod sloganom „Budimo na vezi“ časopis je otvoren za sva pitanja, mišljenja, konstruktivne predloge, pohvale i kritike, a čitaoci ih mogu uputiti na adresu glavnog i odgovornog urednika: zeljko.albaneze@ingpro.rs. Takođe, pretplatnici mogu i sami predlagati teme koje su važne za njihovo poslovanje.

 

Za pretplatu i druge informacije pišite nam na: office@ingpro.rs ili nas pozovite na: 011/2836-820, 2836-821, 2836-822.