KRAJ PROMOTIVNE CENE

0
209

Inspirisana novim Zakonom o trgovini, koji je stupio na snagu pre malo više od mesec dana, razmišljam o prodajnim podsticajima iz član 36. Zakona. Iako se odredba odnosi na obavljanje trgovine na malo i pružanje usluga potrošačima, definicija promotivne prodaje je upotrebljiva i u poslovanju između pravnih lica. Promotivna prodaja je prodaja robe koja se prvi put uvodi u ponudu i stoga se nudi po nižoj ceni od cene koja će biti formirana u redovnoj ponudi.

Promotivni period se završava u septembru 2019. godine

Uzmimo na primer časopis „Poslovni savetnik“ koji je kao inovirano i autentično izdanje osvanuo od januara ove godine. Iz tog razloga je u prodaji bio po promotivnoj ceni od 22.500 dinara, plus 10% PDV-a.

 

 

Prateći pokloni

Prateći pokloni su takođe pomenuti u Zakonu o trgovini, uz uslov da trgovac već nudi robu bez pratećeg poklona. U primeru časopisa „Poslovni savetnik“ to znači, da su pretplatnici uz štampani časopis (12 izdanja, od čega jedan dvobroj) dobili na poklon elektronski časopis sa celom arhivom ranijih izdanja, četiri savetovanja u toku godine za koja ne plaćaju kotizaciju (Popis i pripreme za završni račun, Godišnji finansijski izveštaji i utvrđivanje poreza na dobit, Oporezivanje zarada i drugih ličnih primanja, Utvrđivanje poreza na imovinu) i odgovore na pitanja pretplatnika, bez naknade.

Program lojalnosti

Poseban prodajni podsticaj je prodaja usluga u okviru programa lojalnosti, kada trgovac nagrađuje svoje kupce za njihovu vernost. Tako su pretplatnici časopisa dobili 10% popusta na sva ostala savetovanja, koja organizuje kompanija Ing-pro d. o. o. Beograd.

 

Časopis možete poručiti telefonom: 011/ 2835-010, 2836-820, 2836-821, 2836-822 ili imejlom: office@ingpro.rs